Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Dobrovoľný hasičský zbor v Šuranoch oslávi 160. výročie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Program osláv jeho založenia sa začne slávnostným sprievodom mestom a položením kvetov k soche patróna hasičov sv. Floriána.

Šurany 19. júna (TASR) - Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) v Šuranoch (okres Nové Zámky) v sobotu 22. júna oslávi jubilejné 160. výročie svojho založenia. Ako informovala šurianska radnica, oslavy sa začnú pred mestským úradom o 9.00 h.

Hasičský zbor v Šuranoch vznikol v roku 1864. Program osláv jeho založenia sa začne slávnostným sprievodom mestom a položením kvetov k soche patróna hasičov sv. Floriána. "Po príchode k mestskému úradu bude vykonaný slávnostný nástup hasičov s príhovormi a odovzdávaním ocenení. Pre návštevníkov podujatia bude pripravené aj množstvo ukážok hasičskej techniky i práce členov šurianskeho DHZ," uviedla Oľga Prekopová z mestského úradu.

Ako doplnila, šurianski dobrovoľní hasiči predvedú napríklad požiarny útok džberovkou i konskou striekačkou. "Ukážu osobný výstroj aj výzbroj hasiča, prostriedky na zdolávanie výšok, penotvorné, dopravné i útočné príslušenstvo hasičov a ďalšie zaujímavosti. Záver podujatia bude patriť penovej párty," informovali hasiči z DHZ Šurany.