Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Dobrovoľným hasičom v Považskej Bystrici pribudne tréningové ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvé práce zabezpečil bager, ktorý plochu vyrovnal, nasledovalo oplotenie a vybudovali aj spevnenú plochu. V ostatnom období pribudla studňa a elektrická prípojka.

Považská Bystrica 18. augusta (TASR) - Dobrovoľným hasičom v Považskej Bystrici pribudne tréningové ihrisko, ktoré vyrastá v časti Dušianica smerom na Dolný Moštenec. S úpravou nevyužívaného pozemku s rozlohou takmer 7000 metrov štvorcových začala radnica pred rokmi. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Prvé práce zabezpečil bager, ktorý plochu vyrovnal, nasledovalo oplotenie a vybudovali aj spevnenú plochu. V ostatnom období pribudla studňa a elektrická prípojka. "V meste máme viaceré dobrovoľné hasičské zbory, ktoré nemajú svoje priestory na cvičenie a prípravu. Preto sme vyčlenili tento pozemok, aby vznikol priestor na cvičenie, prípravu alebo prípadné súťaže, ktoré by sa tam mohli organizovať," povedal primátor Karol Janas.

Práce podľa Janasa zatiaľ idú podľa harmonogramu, hoci počas pandémie ich trochu utlmili. "Dnes je vidieť, že nástupná plocha je vydláždená a prichystaná na používanie. Ešte je potrebné areál komplet oplotiť, pretože na pozemok začali z blízkeho lesa chodiť diviaky," povedal. Doplnil, že majú v pláne vybudovať tam ešte menšiu administratívnu budovu pre potreby dobrovoľných hasičov a pripravujú aj parkovisko.

Viceprimátor Igor Steiner pripomenul, že na Dušianici sa podarilo urobiť veľa práce vďaka dobrovoľným hasičom, ktorí odrobili množstvo brigádnických hodín. Tiež vďaka zamestnancom mestského úradu, korí vybavili elektrinu a vodu. "Zatiaľ sme asi v prvej tretine, pretože celková realizácia je rozsiahla," konkretizoval.