Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Dokončili rekonštrukciu cesty medzi okresmi Rožňava a Spišská Nová Ves

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Obnovou prešli úseky cesty II/533 s celkovou dĺžkou takmer 18 kilometrov i viaceré mosty.

Gemerská Poloma 17. októbra (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) dokončil rekonštrukciu spojnice medzi okresmi Rožňava a Spišská Nová Ves. Obnovou prešli úseky cesty II/533 s celkovou dĺžkou takmer 18 kilometrov i viaceré mosty. Náklady predstavovali takmer šesť miliónov eur. KSK o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke.

Cesta II/533, ktorá prepája Gemer a Spiš, bola pred rekonštrukciou v zlom technickom stave a konštrukcia vozovky bola podľa kraja pre aktuálne dopravné zaťaženie nedostatočná. Na časti úsekov preto Správa ciest KSK zrealizovala pokládky nových asfaltových vrstiev a zosilnenie vozovky. Niektoré úseky bolo potrebné aj rozšíriť, kvôli bezpečnosti na ceste pribudlo takmer osem kilometrov zvodidiel.

"Na hranici okresov Rožňava a Spišská Nová Ves sme umiestnili meteostanice a zrekonštruovali sme aj autobusové zastávky, ktoré boli nebezpečne umiestnené. Zrekonštruovali sme aj štyri mosty, ktoré boli v nevyhovujúcom stave. V meste Spišská Nová Ves sme osadili nové portály dopravného značenia. Oprava odvodňovacích zariadení sa týkala 22 priepustov," doplnil predseda KSK Rastislav Trnka.

KSK má v majetku približne 2000 kilometrov ciest. Rekonštrukcia spojnice okresov Rožňava a Spišská Nová Ves stála takmer šesť miliónov eur, kraj na ňu získal financie z európskych zdrojov.