Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Regióny

Dom kultúry v Handlovej chce zvýšiť kvalitu svojich služieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ak by rezort kultúry projekt podporil, pracovníci domu kultúry by mohli zvukovú a svetelnú techniku vymeniť za modernú, konkurencieschopnú a energeticky podstatne menej náročnú, priblížila Paulínyová.

Handlová 3. februára (TASR) - Dom kultúry v Handlovej chce zvýšiť kvalitu poskytovania svojich služieb návštevníkom. Na projekt modernizácie žiada financie z Ministerstva kultúry SR. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Ak by rezort kultúry projekt podporil, pracovníci domu kultúry by mohli zvukovú a svetelnú techniku vymeniť za modernú, konkurencieschopnú a energeticky podstatne menej náročnú," priblížila Paulínyová.

Okrem toho by na toaletách podľa nej inštalovali bezdotykové batérie na umývadlách a dávkovače mydla, v jednej miestnosti by tiež pribudla klimatizácia.

Na investíciu žiada handlovské kultúrne zariadenie nenávratný finančný príspevok vo výške 200.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci výzvy Podpora udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií. Na financovaní projektu by sa malo podieľať mesto sumou 10.526,32 eura.