Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Domčeky na kúpalisku v Nových Zámkoch sú obsadené do konca prázdnin

Na archívnej snímke z 30. júla 2020 kúpalisko v Nových Zamkoch. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Desať mobilných domčekov osadila v prednej časti areálu kúpaliska mestská príspevková organizácia Novovital, ktorá kúpalisko prevádzkuje.

Nové Zámky 12. augusta (TASR) - Ubytovacie kapacity v novovybudovaných mobilných domčekoch na termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika v Nových Zámkoch sú plne obsadené až do konca hlavnej sezóny. Potvrdil to prevádzkovateľ kúpaliska.

Desať mobilných domčekov osadila v prednej časti areálu kúpaliska mestská príspevková organizácia Novovital, ktorá kúpalisko prevádzkuje. Jej riaditeľ Ľudovít Lebó skonštatoval, že rozšírenie ubytovacej kapacity umožní spoluprácu s cestovnými kanceláriami. "Je to cesta, ako rozvíjať turizmus v meste," povedal.

Termálne kúpalisko začiatkom hlavnej letnej sezóny disponovalo ôsmimi apartmánmi s celkovou kapacitou 32 miest, čo bolo podľa Lebóa nedostatočné. Každý z novovybudovaných domčekov má dve samostatné spálne so štyrmi posteľami, rozkladaciu pohovku v centrálnej miestnosti a vlastné sociálne zariadenie. Ich maximálna celková kapacita je 70 návštevníkov.

Návštevníci kúpaliska majú k dispozícii aj bezplatný Štrandbus, ktorý vozí návštevníkov na kúpalisko už 19 rokov. Na linke premáva mestský autobus, ktorý odvezie 30 sediacich a 51 stojacich cestujúcich.