Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Regióny

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje na výhody online kúpy lístka

Ilustrračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Online nákup odbremení cestujúcich od dlhých radov na predajných miestach, navyše umožňuje spravovať viac kariet.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Začiatok školského roka priniesol aj v tomto roku zvýšený nápor na predajné miesta Dopravného podniku Bratislava (DPB). "Takmer 70 percent zákazníkov našich predajní si v týchto dňoch prichádza kúpiť predplatný cestovný lístok (PCL), takzvanú električenku," uvádza dopravca, pričom upozorňuje na výhody online kúpy predplatného lístka.

"Od začiatku týždňa naše predajne navštívilo približne 8400 zákazníkov a z nich si viac ako 1400 zakúpilo novú bezkontaktnú čipovú kartu," informoval predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

V tejto súvislosti upozornil, že online nákup odbremení cestujúcich od dlhých radov na predajných miestach, navyše umožňuje spravovať viac kariet. "Napríklad rodičia tak môžu kedykoľvek predĺžiť platnosť predplatných cestovných lístkov svojich detí priradených k svojmu kontu," dodal Rybanský.

Pripomenul, že jedinými skupinami cestujúcich, ktoré musia na začiatku nového školského roka navštíviť predajné miesto DPB osobne, sú študenti stredných a vysokých škôl, ktorí používajú funkcionalitu na karte ISIC alebo ako nosič PCL využívajú bezkontaktnú čipovú kartu DPB.