Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Regióny

DPB upozorňuje na zmeny v premávke MHD po letných prázdninách

Na snímke električky pri konečnej zastávke Jungmannova 11. apríla 2018 v Bratislave počas tlačovej konferencie primátora hlavného mesta SR Bratislavy Iva Nesrovnala k aktuálnym informáciám ohľadom 2. etapy električkovej trate do Petržalky (Nosný systém MHD 2. časť Bosákova ulica - Janíkov dvor). Foto: TASR - Pavol Zachar

S cieľom zjednotiť navigáciu pre cestujúcich dôjde od 2. septembra k premenovaniu zastávky Čiližská na Stn. Vrakuňa.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje na zmeny v premávke mestskej hromadnej dopravy (MHD) po letných prázdninách. Všetky linky začnú opäť premávať v režime pracovný deň - školský rok a obnovená bude aj premávka električkovej linky 7 a študentských liniek. Od 2. septembra zároveň príde k zmene trás vybraných autobusových liniek aj k zmene názvov zastávok. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

V Devínskej Novej Vsi dôjde k zlepšeniu obsluhy sídliska v okolí ulice Jána Jonáša, keď vybrané spoje linky 21 budú v špičkách pracovných dní predĺžené z konečnej Jána Jonáša, VW1 na zastávku Jána Jonáša. "Zároveň opäť posilňujeme aj kapacity posilových spojov zabezpečujúcich návoz a odvoz zamestnancov automobilky v čase striedania pracovných zmien," doplnil Vozár. V Lamači zároveň nastane zmena na linke 23, ktorá prestane zachádzať na Segnáre.

V oblasti Podunajských Biskupíc a Vrakune zavedie DPB doplnkovú obsluhu Podunajskej ulice linkou 79. "Popri regionálnych linkách IDS BK, ktoré zabezpečujú priame spojenie Podunajskej ulice s autobusovou stanicou Nivy, aj vybrané spoje linky 79 zabezpečia lokálnu obsluhu," priblížil hovorca. Určené spoje smerujúce z Lieskovca na Stn. P. Biskupice budú ďalej pokračovať okruhom cez zastávky Stn. P. Biskupice, Dudvážska, Hronská, Toryská, Komárovská, Podunajská, Estónska, Stavbárska, Toryská, Hronská, Dudvážska, Stn. P. Biskupice.

S cieľom zjednotiť navigáciu pre cestujúcich dôjde od 2. septembra k premenovaniu zastávky Čiližská na Stn. Vrakuňa. V oblasti Východného príde k premenovaniu zastávok Rušňové Depo I na Železničné múzeum a Rušňové Depo II na Rušňové Depo. Zároveň bude premenovaná zastávka Agátová na Dúbravčice v súvislosti so vznikom novej zastávky Agátová na rovnakej ulici.