Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Regióny

Dubnica nad Váhom prichádza s reguláciou statickej dopravy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Okrem hodinového parkovného ponúka mesto aj ročné parkovacie karty. T

Dubnica nad Váhom 27. augusta (TASR) - Zvýšenie bezpečnosti a poriadku v uliciach Dubnice nad Váhom je hlavným cieľom regulácie statickej dopravy v meste. Do platnosti vstúpi od septembra. Informoval o tom hovorca mesta Ľubomír Bobák.

Okrem hodinového parkovného ponúka mesto aj ročné parkovacie karty. Tie sú už pre motoristov k dispozícii prostredníctvom aplikácie. Žiadosti a vzory tlačív na vydanie parkovacej karty nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta.

"Držitelia parkovacích kariet budú môcť parkovať na mestských parkoviskách bez akejkoľvek potreby ďalšieho poplatku. Tí, ktorí o parkovaciu kartu záujem nemajú, môžu zvoliť úhradu formou hodinového parkovného. Vozidlo je možné zaparkovať aj na súkromnom pozemku (napríklad v garáži či vo dvore), v tom prípade nie je parkovacia karta potrebná," doplnil Bobák.

Od úhrady parkovného sú oslobodení držitelia preukazu ZŤP v prípade, ak parkujú na miestach vyhradených pre ZŤP. Majú aj nárok na zľavu v prípade, že o parkovaciu kartu prejavia záujem.