Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Psičkári v Dunajskej Strede budú pod prísnejším dohľadom polície

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Počas kontrol sa policajti zamerajú aj na to, či majú psy čip, na oddelení daní mestského úradu sa skontroluje, či bola za psa zaplatená daň.

Dunajská Streda 16. októbra (TASR) - Majitelia psov budú v Dunajskej Strede pod prísnejšou kontrolou tamojšej mestskej polície. Dôvodom sú sťažnosti obyvateľov na psie výkaly na verejných priestranstvách. Samospráva o tom informovala na svojom webe.

"V poslednom čase viacerí upozorňovali, že psie výkaly na verejných priestranstvách spôsobujú čoraz väčšie problémy, a mestskí policajti odchytili z ulíc aj viaceré túlavé psy," priblížilo mesto.

Počas kontrol sa policajti zamerajú aj na to, či majú psy čip, na oddelení daní mestského úradu sa skontroluje, či bola za psa zaplatená daň. Samospráva ďalej informovala, že majitelia psov si môžu na mestskom úrade bezplatne prevziať vrecká na výkaly.

Majitelia psov, ktorí si nesplnia povinnosť čipovania, nemajú dostatok vreciek alebo nezaplatili daň za psa, môžu očakávať pokutu. "Cieľom mestskej polície však nie je trestať, ale upozorniť a podporiť dodržiavanie pravidiel, aby verejné priestranstvá v Dunajskej Strede zostali čisté a upravené," dodala samospráva.