Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

DVAJA OPITÍ NA JEDNEJ KOLOBEŽKE: V Banskej Bystrici spôsobili nehodu

Policajné foto. Foto: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Polícia apeluje predovšetkým na mladých ľudí, medzi ktorými je preprava kolobežkou obľúbeným spôsobom dopravy, aby nezabúdali na zásady bezpečnej jazdy vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke.

Banská Bystrica 1. augusta (TASR) - Opitý 34-ročný kolobežkár spôsobil v stredu (31. 7.) krátko po 23.00 h v Banskej Bystrici nehodu. Jazdil po Kapitulskej ulici a na kolobežke za sebou viezol ešte aj 25-ročnú ženu pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

"Vodič kolobežky nedal prednosť vozidlu idúcemu po hlavnej ceste I/66 a narazil do pravej zadnej časti vozidla. Dychová skúška u neho odhalila takmer dve promile alkoholu, rovnako pozitívna bola aj dychová skúška jeho spolujazdkyne s hodnotou 1,4 promile. Tá pri nehode utrpela zranenia a po ošetrení ju posádka rýchlej zdravotnej pomoci previezla do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," uviedla polícia s tým, že u 18-ročného vodiča osobného auta bola dychová skúška negatívna.

Polícia opätovne apeluje predovšetkým na mladých ľudí, medzi ktorými je preprava kolobežkou obľúbeným spôsobom dopravy, aby nezabúdali na zásady bezpečnej jazdy vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke. Najmä zásadu jedna kolobežka - jedna osoba.