Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

EKO-podnik VPS v Novom Meste bude mať po rokoch novú riaditeľku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Starosta Nového Mesta Matúš Čupka poďakoval doteraz poverenej riaditeľke EKO-podniku VPS Michaele Miškovej.

Bratislava 25. júna (TASR) - Príspevková organizácia EKO-podnik verejnoprospešných služieb (VPS) v bratislavskom Novom Meste bude mať po rokoch opäť oficiálneho riaditeľa. Novou šéfkou podniku sa stala Ivana Chrenková. Do funkcie ju v utorok vymenovalo miestne zastupiteľstvo na základe výberového konania. Podnik je bez oficiálneho šéfa od septembra 2021.

Starosta Nového Mesta Matúš Čupka poďakoval doteraz poverenej riaditeľke EKO-podniku VPS Michaele Miškovej. "Viac ako rok a pol svedomito pracovala, aby podnik plnil svoje funkcie a úlohy a zabezpečoval údržbu mestskej časti," skonštatoval Čupka. Zároveň pogratuloval novej šéfke podniku. Podľa vlastných vyjadrení sa teší na spoluprácu a diskusiu o ďalšom rozvoji podniku, keďže je čo zlepšovať.

Miestny EKO-podnik VPS bol bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala koncom augusta 2021. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Nového riaditeľa mal poslanecký zbor v minulosti schvaľovať už niekoľkokrát, avšak neúspešne.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako sú budova tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa aj koseniu a čistote verejných priestranstiev či údržbe komunikácií. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.