Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Elokovaná trieda v Nových Zámkoch pomôže deťom s mentálnym postihnutím

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vzdelávanie v praktickej škole aktuálne prebieha v Spojenej škole internátnej na Červeňovej ulici v Nitre, ktorú navštevujú aj žiaci z Nových Zámkov.

Nové Zámky 11. júla (TASR) - V Nových Zámkoch má vzniknúť elokované pracovisko takzvanej praktickej školy. V centre voľného času Pyramída ho chce zriadiť Spojená škola internátna v Nitre, ktorá vzdeláva deti s mentálnym postihnutím. Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) ešte v júni odsúhlasili zaradenie pracoviska do siete škôl.

Ako informoval Úrad NSK, praktická škola poskytuje žiakom s mentálnym postihnutím prípravu na výkon jednoduchých pracovných činností. "Vzdelávací program praktickej školy pripravuje žiakov na život v rodine, na sebaobsluhu, na rôzne jednoduché praktické práce, vrátane prác v domácnosti," vysvetlil Úrad NSK.

Vzdelávanie v praktickej škole aktuálne prebieha v Spojenej škole internátnej na Červeňovej ulici v Nitre, ktorú navštevujú aj žiaci z Nových Zámkov. "Pre mnohých rodičov je denné dochádzanie do Nitry problematické, pričom v Nových Zámkoch ani v blízkom okolí nie je zriadená žiadna praktická škola. Vytvorenie elokovanej triedy umožní týmto deťom ďalšie štúdium a bude mimoriadnou pomocou rodičom mentálne postihnutých detí v Nových Zámkoch," uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec.