Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Fakultnú nemocnicu Nitra povedie víťaz výberového konania O. Šedivý

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nový riaditeľ nitrianskej nemocnice je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Nitra 9. augusta (TASR) - Novým riaditeľom Fakultnej nemocnice Nitra sa stal Ondrej Šedivý. Rozhodlo o tom výberové konanie, ktoré v júni vyhlásilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Zúčastnili sa na ňom traja uchádzači, ktorí sa doň prihlásili v stanovenom termíne a zároveň splnili predpoklady a požiadavky zriaďovateľa, informovalo MZ SR.

Výberová komisia 5. augusta zhodnotila výsledky uchádzačov výberového konania (projekty stratégie rozvoja organizácie a odpovede uchádzačov na otázky jednotlivých členov výberovej komisie). Na základe sumárneho súčtu bodov určila jeho výsledok.

Ondrej Šedivý viedol nitriansku nemocnicu od 9. februára tohto roka. Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) ho menovala do funkcie na dobu určitú, do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania. Šedivý nahradil vo funkcii riaditeľa Michala Fajina, ktorý v aktuálnom výberovom konaní skončil na druhom mieste.

Nový riaditeľ nitrianskej nemocnice je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Získal atestáciu prvého stupňa v odbore všeobecná chirurgia a atestáciu druhého stupňa v odbore neurochirurgia. V rokoch 2006 až 2010 bol zástupcom primára neurochirurgickej kliniky FN Nitra a od roku 2010 pôsobil ako primár tejto kliniky.