Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Farnosť v Šali chystá generálnu opravu organu, hľadá dodávateľa prác

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Branislav Caban

Podporu na generálnu opravu organa hľadá farnosť v Šali od novembra 2022.

Šaľa 13. septembra (TASR) - Šalianska farnosť pripravuje generálnu opravu organu v miestnom Kostole sv. Margity Antiochijskej. Ako informovala, momentálne spolupracuje s odborníkmi, ktorí jej pomôžu vybrať zhotoviteľa prác.

Farnosť sa snaží získať peniaze na opravu organu pomocou verejnej zbierky. "Vo februári sme oznámili, že ak pri zbierkach prekročíme hranicu 50.000 eur, začneme ďalšie práce. Aktuálne máme na účte 57.081,61 eura. Nastal čas, aby sme projekt posunuli ďalej," uviedla farnosť.

Podporu na generálnu opravu organa hľadá farnosť v Šali od novembra 2022. Okrem zbierok v kostole vytvorila aj projekt s názvom Otvorené dvere, ktorým sa snaží zapojiť do podpory aj ďalších ľudí. Organizované boli i benefičné podujatia v kostole, ďalšie sa uskutočnia v najbližších mesiacoch.

Cieľom týchto aktivít bolo poukázať na zlý technický stav organu v kostole, ktorého funkčnosť je už značne obmedzená. "Preto hľadáme finančné prostriedky na jeho generálnu opravu, ktorú plánujeme dokončiť do roku 2029, keď organ oslávi 100 rokov. Predpokladá sa, že oprava bude stáť 80.000 až 100.000 eur. Aktuálne máme na svojom účte už viac ako polovicu tejto sumy," pripomenula farnosť.