Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Financie z rozpočtu Bánoviec nad Bebravou chce získať šesť projektov

Foto: Andrej Galica

Verejné prerokovanie projektov sa uskutoční 17. mája na mestskom úrade, hodnotiť ich budú predsedovia jednotlivých komisií pri mestskom zastupiteľstve.

Bánovce nad Bebravou 9. mája (TASR) - Podporu z rozpočtu mesta Bánovce nad Bebravou chce v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu získať šesť projektov. Zámery predkladatelia predstavia na verejnom prerokovaní, rozhodovať o nich bude verejnosť prostredníctvom hlasovania. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

Financie z mestského rozpočtu chce získať Základná škola J. A. Komenského na osadenie pingpongového stola v školskej záhrade a realizáciu športového dňa, občianske združenie Aktívne Nátury na obnovenie šachového krúžku, nezisková organizácia Mea Interest na podporu kostýmového vybavenia a účasti na festivale, vystúpeniach, ako i zvýšenie povedomia o ľuďoch so zdravotným znevýhodnením. Mestský futbalový klub Spartak sa uchádza o financie na detské ihrisko z dreva na futbalovom štadióne, združenie MeritAmm na doplnenie pomôcok a kostýmov k tanečným choreografiám pre deti a Mestské kultúrne stredisko na organizáciu tanečnej zábavy pre dospelých v štýle oldies.

Verejné prerokovanie projektov sa uskutoční 17. mája na mestskom úrade, hodnotiť ich budú predsedovia jednotlivých komisií pri mestskom zastupiteľstve. "Následne, v zmysle pravidiel participatívneho rozpočtu mesta, sa hodnotenia podaných projektov budú môcť zúčastniť aj obyvatelia, fyzickým alebo elektronickým hlasovaním. Hlasovacie hárky mesto v termíne po 17. máji zverejní na svojej stránke, k dispozícii budú i na MsÚ v kancelárii prvého kontaktu," dodala radnica.