Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Folklórny festival v Myjave prinesie takmer 2000 účinkujúcich

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Festival pripravuje mesto Myjava v spolupráci s Centrom tradičnej kultúry Myjava a SNM - Múzeom Slovenských národných rád v Myjave.

Myjava 19. júna (TASR) - V rámci 64. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2024 sa prestaví takmer 2000 účinkujúcich zo siedmich krajín sveta. Program sa začína v stredu na myjavskom námestí detským pásmom tvoreným tradičnými hrami a tvorivými aktivitami. Popoludní sa uskutoční vernisáž výstavy Vítaní hostia. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

"Myjavský sviatok folklóru ponúkne divákom počas piatich dní viac ako 40 zaujímavých programov určených pre návštevníkov všetkých vekových kategórií a 89 aktivít," priblížil Hrin. Slávnostné otvorenie festivalu spojené s odovzdávaním Ceny festivalu je naplánované v piatok 21. júna na 20.00 h v amfiteátri. V centre mesta sa v sobotu (22. 6.) bude konať aj jarmok.

Pre návštevníkov festivalu bude od piatka do nedele (23. 6.) zabezpečená kyvadlová doprava medzi festivalovým areálom Trnovce, autobusovou stanicou v Myjave a vo vybraných časoch aj mestskou časťou Turá Lúka. Dopravné obmedzenia sa dotknú i centra mesta.

Festival pripravuje mesto Myjava v spolupráci s Centrom tradičnej kultúry Myjava a SNM - Múzeom Slovenských národných rád v Myjave. Koná sa s podporou Fondu na podporu umenia, Trenčianskeho samosprávneho kraja a pod záštitou Slovenskej komisie pre UNESCO.