Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Futbalové podujatie v Košiciach búralo predsudky voči ľuďom bez domova

Snímka z futbalového zápasu v 15. ročníku charitatívneho turnaja s názvom Odkopnime predsudky - futbal spája v Košiciach 11. septembra 2024. Foto: TASR - František Iván

V poradí 15. ročník turnaja amatérskych futbalistov sa konal pod názvom Odkopnime predsudky - futbal spája.

Košice 11. septembra (TASR) - K búraniu predsudkov voči ľuďom v hmotnej alebo sociálnej núdzi prispelo stredajšie charitatívne športové podujatie v Košiciach. V poradí 15. ročník turnaja amatérskych futbalistov sa konal pod názvom Odkopnime predsudky - futbal spája.

Na úvod turnaja si proti sebe zahrali v exhibičnom zápase ľudia bez vlastného domova z Charitného domu sv. Alžbety a bývalí prvoligoví futbalisti z Košíc. Nasledovala súťaž ôsmich amatérskych tímov, medzi ktorými boli zástupcovia štátnej a mestskej polície, armády, študentov, firiem či rómskej komunity. Družstvá hrali s piatimi hráčmi v poli v zápasoch v trvaní dvakrát desať minút. Víťazom finále sa stalo a putovný pohár získalo družstvo z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

"Hlavným cieľom turnaja je odbúrať predsudky voči ľuďom bez domova a podporiť spoluprácu a súdržnosť medzi rôznymi komunitami," uviedla Silvia Hrabčáková za Arcidiecéznu charitu Košice (ACHK).

Podujatie sa konalo v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici. Organizovala ho AKCH pod záštitou primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka, v spolupráci s mestskou časťou Košice-Juh a ďalšími partnermi.