Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Grantový program Eko ďalej podporí desať environmentálnych projektov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Úspešní žiadatelia získali granty do výšky 2500 eur na rôzne environmentálne aktivity realizované na území Nitry.

Nitra 15. júla (TASR) - Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou (NKN) podporilo v rámci grantového programu Eko ďalej 2024 desať verejnoprospešných projektov sumou 17.000 eur. Ako uviedla radnica, cieľom programu je motivovať občanov, aby aktívne participovali pri ochrane a tvorbe životného prostredia.

Úspešní žiadatelia získali granty do výšky 2500 eur na rôzne environmentálne aktivity realizované na území Nitry. Medzi podporenými zámermi je napríklad projekt vzdelávania v prírode s názvom Alej pri Prameni, vybudovanie komunitnej záhrady na Kalvárii, nová včelnica, ktorú zriadi občianske združenie Zoborské včely či sadenie stromov v areáli komunitnej záhrady Borinka - Alzheimercentrum.

Na sídlisku Chrenová vďaka grantu pribudnú nové vtáčie búdky a v Dražovicach vznikne nová zelená oáza. "Podporená bola aj Enviromentaliáda, ktorú zorganizuje občianske združenie (OZ) ŠOK, projekt náučného chodníka v parku Botanickej záhrady SPU, odborné environmentálne prednášky, ktoré pripraví OZ Pestrec. Združenie Wild nature zasa vybuduje infotabule pre návštevníkov povodia rieky Nitry v projekte Zachráň hada, zachrániš strom," informoval mestský úrad.