Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Handlovská nemocnica kúpila z eurofondov dva nové defibrilátory

Ilustračná snímka.. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa primárky oddelenia dlhodobo chorých Miriam Kvostkovej ide o ľahké a praktické zariadenia.

Handlová 12. mája (TASR) - Nemocnica Agel Handlová získala vďaka eurofondom dva nové prenosné defibrilátory za takmer 18.000 eur. Informovala o tom riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

"Prístroje sa nám podarilo zakúpiť vďaka eurofondovému projektu nemocnice v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19. Keďže naša nemocnica je zameraná na následnú zdravotnú starostlivosť a mnohí z pacientov majú pokročilý vek, chronické ochorenia a veľmi často aj problémy so srdcom, nové defibrilátory budú určite užitočným pomocníkom pri monitorovaní a v prípade potreby aj pri resuscitácii pacientov," uviedla riaditeľka.

Podľa primárky oddelenia dlhodobo chorých Miriam Kvostkovej ide o ľahké a praktické zariadenia, ktoré zdravotníkom ponúkajú štyri rôzne režimy - monitorovanie pacienta, manuálnu defibriláciu, automatickú defibriláciu a stimuláciu.

Defibrilátory sú umiestnené na oddelení dlhodobo chorých a pneumologicko-ftizeologickej ambulancii. Vďaka ich prenosnosti, praktickým rozmerom a nízkej hmotnosti však môžu byť v priebehu pár minút použité v ktorejkoľvek časti nemocnice.