Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Regióny

Handlovská nemocnica obmedzí do januára 2023 prevádzku ambulancií

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V prevádzke zostáva tiež oddelenie klinickej biochémie, oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie a rádio-diagnostické pracovisko.

Handlová 19. decembra (TASR) - Nemocnica v Handlovej obmedzí približne do polovice januára 2023 prevádzku tamojších ambulancií. Vianočný režim v zdravotníckom zariadení začne platiť v stredu (21. 12.) a potrvá až do januára 2023, väčšina lôžkových oddelení zostane v prevádzke aj počas sviatkov. Informovala o tom v pondelok riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

V stredu začnú čerpať dovolenku v neurologickej ambulancii, vo štvrtok (22. 12.) sa pridajú geriatrická, chirurgická a cievna ambulancia, ale aj oddelenie jednodňovej zdravotnej starostlivosti a sonografické pracovisko. V piatok (23. 12.) nebudú ordinovať ani lekári v algeziologickej, urologickej, pľúcnej, diabetologickej a fyziatricko-rehabilitačnej ambulancii.

Zdravotnú starostlivosť budú počas vianočného režimu poskytovať bez obmedzení lôžkové oddelenia následnej zdravotnej starostlivosti, a to oddelenie dlhodobo chorých a dom ošetrovateľskej starostlivosti. V prevádzke zostáva tiež oddelenie klinickej biochémie, oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie a rádio-diagnostické pracovisko.

"Každoročne sa pred Vianocami snažíme prepustiť pacientov, ktorých zdravotný stav to dovoľuje do domáceho liečenia. Predpokladáme, že počas sviatkov bude v našej nemocnici hospitalizovaných približne 20 pacientov, personálne máme prevádzku vo vianočnom režime pokrytú aj napriek čerpaniu dovoleniek," uviedla Eckhardtová. Do 11. januára budú podľa nej postupne v prevádzke všetky ambulancie a oddelenia v štandardnom režime.