Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Hasiace práce v Ludrovskej doline pre aktuálne počasie neprebiehajú

Hasiči v Ludrovskej doline. Foto: FB Hasičský a záchranný zbor

Požiar v nízkotatranskej Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.

Ludrová 9. septembra (TASR) - Hasiace práce v Ludrovskej doline neďaleko Ružomberka momentálne neprebiehajú. Súvisí to s aktuálnymi poveternostnými podmienkami na mieste, ktorými sú silný vietor a očakávaný dážď. TASR to v pondelok potvrdila hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Geguššová.

Ubezpečila, že ohnisko s aktuálnou rozlohou zhruba päť krát päť metrov, nachádzajúce sa v ťažko dostupnom teréne pod previsom skál, je lokalizované a nerozširuje sa. "Miesto je naďalej nepretržite monitorované. V utorok (10. 9.) sa bude opäť rozhodovať o ďalšom postupe," priblížila hasičská hovorkyňa.

Požiar v nízkotatranskej Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov. Počas víkendu sa na jeho likvidácii podieľali desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov, zapojili aj vrtuľníky. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v nedeľu (8. 9.) na sociálnej sieti informoval, že požiar je pod kontrolou.