Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Video: Hasiči súťažia na podujatí Memoriál Schody 2024

Dvojčlenné skupiny hasičov zo Slovenska i zahraničia si zmerali sily na 25. ročníku podujatia Memoriál Schody v Bratislave v piatok 16. augusta 2024. Foto: TASR

Memoriál Schody organizujú bratislavskí hasiči od roku 1998. Súťažou si pripomínajú pamiatku svojich kolegov, ktorí zahynuli.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Dvojčlenné skupiny hasičov zo Slovenska i zahraničia si v piatok merajú sily na športovo-spomienkovom podujatí Memoriál Schody 2024. Do 25. ročníka sa prihlásilo viac ako 70 dvojíc. Koná sa v budove na bratislavskej Vajnorskej ulici. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

Súťažiaci musia byť počas výstupu na 18. nadzemné podlažie výškovej budovy ustrojení v kompletnom zásahovom odeve a používať autonómne dýchacie prístroje. "Výstroj a dýchací prístroj váži približne 20 kilogramov, mnohí si tu preto počas výstupu cez viac ako 340 schodov siahnu na dno svojich síl," doplnil hovorca.



Memoriál Schody organizujú bratislavskí hasiči od roku 1998. Súťažou si pripomínajú pamiatku svojich kolegov, ktorí zahynuli. Na podujatí bude podľa Kočiho okrem najrýchlejšej dvojice ocenená aj najrýchlejšia ženská dvojica, najrýchlejšia žena a najstarší účastník.