Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

HASIČI V POHOTOVOSTI: Zasahovali pri požiari strechy pri Prešove

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Požiar bol ohlásený krátko pred 1.30 h. Na mieste zasahovalo sedem hasičov z hasičských staníc v Sabinove a Prešove s tromi kusmi techniky.

Jarovnice 14. augusta (TASR) - Hasiči v stredu ráno zasahovali pri požiari strechy jednoduchej stavby a vozidla v Močidľanoch, miestnej časti obce Jarovnice v okrese Sabinov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Ako povedala, požiar bol ohlásený krátko pred 1.30 h. Na mieste zasahovalo sedem hasičov z hasičských staníc v Sabinove a Prešove s tromi kusmi techniky.

"Do príchodu hasičov sa požiar snažili uhasiť obyvatelia príbytku. Hasiči zasahujúci v autonómnych dýchacích prístrojoch na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru nasadili dva hasebné prúdy. Krátko pred 3.00 h sa im požiar podarilo zlikvidovať. Po likvidácii požiaru bol vykonaný záverečný prieskum za pomoci termovíznej kamery. Na mieste udalosti bol prítomný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru," uviedla Knišová s tým, že príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.

Škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na hodnotu 250 eur. Pri požiari sa nikto nezranil.