Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 31. august 2024Meniny má Nora
< sekcia Regióny

Hasiči varujú: V piatich okresoch je riziko vzniku požiarov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

HaZZ pripomína, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Trenčín 18. júla (TASR) - V piatich okresoch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) platí od štvrtku čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne.

Čas zvýšeného nebezpečenstva platí od štvrtku až do odvolania v okresoch Považská Bystrica, Bánovce nad Bebravou, Púchov, Trenčín a Ilava. V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Fyzickým osobám sa na lesných pozemkoch zakazuje fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, či používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Rovnako platí zákaz vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov, krovie, slamu a iný biologický odpad a zakladať oheň na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia na určenom mieste, udržiavať prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah.