Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Hasiči zasahovali v piatok v Chropove pri požiari prístrešku

Požiarnici hasia požiar. Foto: TASR/Milan Podmaník

Hasenie požiaru prebiehalo za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Po ukončení zásahu hasiči prekontrolovali miesto požiaru termovíznou kamerou.

Chropov 19. augusta (TASR) - Hasiči zasahovali v piatok (16. 8.) večer v obci Chropov (okres Skalica) pri požiari prístrešku tamojšej píly. Nikto sa nezranil, spôsobená škoda bola odhadnutá na 5000 eur. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Likvidačné práce boli v čase príjazdu príslušníkov začaté dobrovoľnými hasičskými zbormi obcí Chropov, Koválovec a Radošovce," priblížila s tým, že po vykonanom prieskume bolo zistené, že požiar zachvátil drevený prístrešok s plechovou strechou. "Pod ním bolo uskladnené drevo spolu s pracovným strojom určeným na jeho spracovanie. Prístrešok bol dispozične spojený s budovou, v ktorej sa nachádzali i ďalšie pracovné stroje a technológie na spracovanie dreva," dodala Košťálová.

Hasenie požiaru prebiehalo za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Po ukončení zásahu hasiči prekontrolovali miesto požiaru termovíznou kamerou. "Nedbalosťou a neopatrnosťou dospelých bola majiteľovi spôsobená škoda predbežne odhadnutá na sumu 5000 eur. Včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok vo výške 500.000 eur," doplnila hovorkyňa. Na mieste udalosti zasahovalo päť príslušníkov s dvomi kusmi hasičskej techniky.