Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Regióny

Hasičská mlaď v Beluši dostala novú striekačku

Na snímke reprezentant Slovenska na majstrovstvách sveta v hasičskom športe. Foto: Facebook/HaZZ

Na nový stroj za viac ako 7500 eur prispela obec sumou 4000 eur.

Beluša 31. júla (TASR) - Najmladší adepti hasičského športu v obci Beluša v Púchovskom okrese dostali novú športovú hasičskú striekačku. Na nový stroj za viac ako 7500 eur prispela obec sumou 4000 eur. Informovala o tom Petra Martišová zo sekretariátu starostu.

Nový stroj uľahčí mládeži prípravu na letné hasičské súťaže. Prešiel komplexnou obnovou tak, aby vyhovoval požiadavkám detských súťaží. Jeho výkon sa zvýšil z 1500 na 1800 litrov.

Podľa predsedu Dobrovoľného hasičského zboru Beluša Michala Želiara nová striekačka umožní najmladším hasičom zlepšiť výkony a vyrovnať sa silnej konkurencii. Tréningy vďaka novému stroju mohli rozšíriť z jedného na dva týždenne.

"Obec v rámci svojich možností podporuje činnosť miestnych združení a organizácií. Veľmi sa tešíme každej aktivite pre deti a mládež, ktorá im pomôže aktívne stráviť voľný čas a naučí ich zodpovednosti. Pomoc hasičov sa mnohokrát ukázala ako nenahraditeľná v boji proti prírodným katastrofám aj neočakávaným nehodám," uviedol starosta Beluše Ján Prekop s tým, že deti z DHZ Beluša si vyskúšajú svoje schopnosti v prvých letných súťažiach už tento víkend.

Detské hasičské tímy začali v Beluši trénovať v januári 2023. Aktuálne majú takmer dve desiatky detí vo veku od šesť do 15 rokov.