Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Následky búrok v Trenčianskom kraji likvidovali tri stovky hasičov

Na snímke záchranné zložky zasahujú pri spadnutom stane kvôli búrke počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v areáli letiska v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Išlo o odstraňovanie popadaných a naklonených stromov z cestných komunikácií, ktoré ohrozovali premávku, ako aj odstraňovanie uvoľnených plechov zo striech budov.

Trenčín 15. júla (TASR) - V súvislosti s intenzívnymi búrkami koncom minulého týždňa zasahovalo od piatka (12. 7.) do nedele (14. 7.) v Trenčianskom samosprávnom kraji 65 profesionálnych a 220 dobrovoľných hasičov. Na odstraňovanie následkov živelnej pohromy nasadili 78 kusov techniky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Išlo o odstraňovanie popadaných a naklonených stromov z cestných komunikácií, ktoré ohrozovali premávku, ako aj odstraňovanie uvoľnených plechov zo striech budov. Hasiči zasahovali aj na festivale Pohoda na letisku v Trenčíne, kde vplyvom nepriaznivého počasia došlo k spadnutiu železnej konštrukcie stanu.

"Príslušníci HaZZ z Trenčína a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Soblahov poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a asistovali pri ich ďalšom ošetrovaní a následnom naložení do vozidiel Záchrannej zdravotnej služby. Taktiež pomáhali pri evakuácii osôb z areálu hudobného festivalu," doplnil Petrík.