Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Regióny

Hasiči naďalej bojujú s požiarom v Pohorelej, zasahujú tri vrtuľníky

požiar lesa nad obcou Pohorelá Foto: FB HaZZ

Les sa rozhorel v piatok popoludní. Na mieste zasahovalo okolo 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s vyše 20 kusmi techniky. Hasiace práce sa vykonávajú zo vzduchu a pozemným hasením.

Pohorelá 30. augusta (TASR) – Nad obcou Pohorelá v okrese Brezno hasiči naďalej bojujú s požiarom lesa, ktorý sa rozhorel v piatok (30. 8.) popoludní. Na mieste zasahuje takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov i tri vrtuľníky. Na sociálnej sieti o tom informoval Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).

"Na mieste je od rána zriadený riadiaci štáb a zasahuje 40 príslušníkov HaZZ a 19 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí, spolu s 15 kusmi hasičskej techniky," priblížili hasiči.

Požiarovisko je v súčasnosti rozdelené na tri zásahové úseky. Na mieste zasahujú aj dva vrtuľníky Ministerstva obrany SR a jeden vrtuľník Ministerstva vnútra SR. "Do 10.00 h bolo vrtuľníkmi uskutočnených 16 zhodov pomocou bambi vakov. Rozmer požiaroviska je aktuálne 170 krát 120 metrov," priblížil HaZZ.

Požiar nad obcou Pohorelá sa rozhorel v piatok popoludní. Zasiahnutá je oblasť lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová.