Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

HaZZ: Požiar v Ludrovskej doline likviduje 47 hasičov, pomáha vrtuľník

Vrtuľník, ktorý pomáha pri hasení v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline. Foto: FB HaZZ

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ludrová 8. septembra (TASR) - Požiar v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline likviduje v nedeľu 47 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na hasení sa podieľajú i vrtuľníky. Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Adrián Mifkovič. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Geguššová.

Prieskum požiariska v nedeľu od rána zabezpečovali hasiči pomocou dronu, na základe neho rozhodli o ďalšom postupe. "Hasenie budú zabezpečovať vrtuľníky leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR pomocou bambi vakov," uviedla Geguššová.

Desiatich príslušníkov modulu pozemného hasenia podľa nej vysadili na vrchole kopca, odkiaľ sa presunú pod previs skál na miesta, kde sa voda z bambi vaku nedostane a jednoduchými technickými prostriedkami budú rozhrabávať a hasiť ohniská.

Celkovo sa na likvidácii požiaru podieľa 47 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí so 17 kusmi hasičskej techniky.

Minister vnútra na sociálnej sieti uviedol, že požiar je pod kontrolou. "Už od piatku (6. 9.) bojovalo s požiarom v Nízkych Tatrách 45 hasičov a nasadených bolo 11 kusov pozemnej aj leteckej hasičskej techniky," skonštatoval Šutaj Eštok. Minister zároveň vyzdvihol promptný a profesionálny zásah riadiaceho štábu priamo na mieste, ľudí vyzval, aby boli pri návšteve lesa vždy opatrní a predchádzali podobným situáciám.

Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.