Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

V Komárne stúpa Dunaj, hrozí vyliatie rieky z koryta

Hladina rieky v Komárne. Foto: TASR - Milan Drozd

Hladina Dunaja v Komárne v stredu o 11.00 h dosiahla 767 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Komárno 18. septembra (TASR) - Mestská polícia v Komárne priebežne kontroluje okolie protipovodňových hrádzí a uzatvára časti miestnych komunikácií, kde hrozí vyliatie Dunaja alebo Váhu z koryta. Zároveň upozorňuje občanov, že v prípade akýchkoľvek problémov v súvislosti s hroziacou povodňou môžu kontaktovať mestskú políciu na telefónnej linke 159 alebo osobne na útvare Mestskej polície Komárno.

Hladina Dunaja v Komárne v stredu o 11.00 h dosiahla 767 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity. Vodohospodári odhadujú, že Dunaj bude kulminovať v Komárne na úrovni 840 až 845 centimetrov.

Tretí stupeň povodňovej aktivity a mimoriadna situácia boli v utorok (17. 9.) večer vyhlásené na rieke Dunaj pri Štúrove. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky zostane na istý čas odrezaná od okolitého sveta. "V týchto chvíľach uzatvárame cestu tretej triedy, ktorá spája obec so zvyškom okresu," potvrdil riaditeľ Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Peter Privalinec.

Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva na dolnom úseku Váhu a dolnom Ipli vplyvom spätného vzdutia z Dunaja výrazný vzostup vodných hladín.