Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

NAŠLI BIELY PRÁŠOK: Hlasovanie v troch okrskoch v Palárikove prerušili

Ilustračná snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Neznámy prášok sa mal nachádzať na hlasovacích lístkoch, incident nahlásili približne o 9.00 h. Volebné miestnosti polícia zatvorila a budovu, v ktorej sa nachádzali, evakuovala.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Palárikovo 8. júna (TASR) - Dve z troch volebných miestností v Palárikove (okres Nové Zámky), ktoré uzatvorili v súvislosti s nálezom bieleho prášku, krátko po 10.00 h opäť otvorili. Informovala o tom polícia.

"Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany," uviedla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru (PZ).

Neznámy prášok sa mal nachádzať na hlasovacích lístkoch, incident nahlásili približne o 9.00 h. Volebné miestnosti polícia zatvorila a budovu, v ktorej sa nachádzali, evakuovala. "Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu," dodala Hrabovská.

Incident v Palárikove eviduje aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). "Niekedy sa aj takéto incidenty udejú, ale, našťastie, sa nikomu nič nestalo. Takže ide o vec, ktorú musíme riadne prešetriť, a zabezpečiť to, aby ten priebeh bol plynulý," povedal s tým, že polícia robí všetko pre to, aby eurovoľby prebiehali v pokoji.

Ďalší incident, ktorý polícia zaznamenala, sa stal v Poprade. Kontaktoval ju občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. "Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom," uviedla policajná hovorkyňa.

Očakáva sa, že incident v Palárikove výrazne predĺži volebné moratórium.