Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Hlavnú sezónu na Budatínskom hrade ukončí Budatínsky rínok

Na snímke tradičné podujatie Budatínsky rínok, ktorým končí hlavná sezóna na Budatínskom hrade. V Žiline 12. októbra 2024. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Rušno je i v hrade, kde sa okrem klasických sprevádzaných prehliadok konajú zážitkové prehliadky s názvom Staré zlaté časy v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA.

Žilina 12. októbra (TASR) - Remeselný jarmok, divadelné predstavenie, koncerty, komentované prehliadky, tvorivé dielne a ďalšie aktivity čakajú v sobotu návštevníkov Budatínskeho rínku. Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej týmto tradičným podujatím ukončia hlavnú sezónu na Budatínskom hrade.

Od predpoludnia sú v areáli hradu prístupné remeselné stánky s domácimi výrobkami a farmárskymi produktmi a tiež prezentácia stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Návštevníci môžu tiež obdivovať nafukovacie sféry Mesiaca a niekoľkých planét a vychutnať si originálny zážitok v planetáriu, ktoré zabezpečila Krajská hvezdáreň v Žiline.



"Tento rok sme vymysleli žánrovo pestrý hlavný program, aby si vybrali všetky vekové kategórie. Pre deti je pripravené predstavenie Kráľov príbeh v podaní Divadelnej spoločnosti. Program na pódiu otvorí Katarína Máliková, nasledovať bude kapela Le Payaco," uviedla kultúrna manažérka Sabina Pavlíková.

Rušno je i v hrade, kde sa okrem klasických sprevádzaných prehliadok konajú zážitkové prehliadky s názvom Staré zlaté časy v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. Popoludní predvedú v pôvodnej tanečnej sále hradu ukážky argentínskeho tanga spojené so školou tanca manželia Urbaníkovci.