Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Regióny

Hnúšťa odovzdala dôchodcom do užívania nové denné centrum pre seniorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nové denné centrum pre seniorov v Hnúšti bude slúžiť aktivitám tunajšieho klubu dôchodcov, vytvoriť má priestor pre stretávanie seniorov či organizáciu podujatí.

Hnúšťa 2. októbra (TASR) - Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota odovzdalo dôchodcom do užívania nové denné centrum pre seniorov. Priestor pre aktívnych dôchodcov vznikol rekonštrukciou zanedbanej budovy na Partizánskej ulici, samospráva na projekt získala dotáciu viac ako 92.000 eur. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Klub dôchodcov v Hnúšti doposiaľ sídlil v klubovni mestského kultúrneho strediska, priestory zdieľal s ďalšími záujmovými skupinami. Samospráva zo strany seniorov roky evidovala záujem o častejšie stretávanie sa či organizovanie akcií, problémom boli nevyhovujúce priestorové podmienky. Nevýhodou klubovne v kultúrnom stredisku bol aj chýbajúci bezbariérový prístup.

Samospráva sa tak v uplynulých mesiacoch rozhodla vytvoriť pre seniorov nové denné centrum v priestoroch bývalej predajne na Partizánskej ulici. Na realizáciu projektu získala v rámci výzvy Miestnej akčnej skupiny (MAS) Malohont dotáciu vo výške viac ako 92.000 eur.

"Zrekonštruovala sa budova, ktorá bola roky v prenájme, avšak bez akýchkoľvek investícií, čo v konečnom dôsledku spôsobovalo, že budova postupne chátrala a uvedeným stavom zvyšovala výšku potrebných financií na jej rekonštrukciu. Počas rekonštrukcie sa vybudoval bezbariérový prístup, ako aj vnútorné bezbariérové priestory. Okrem rekonštrukcie sa zakúpilo nevyhnutné vybavenie a zariadenie, ktoré bude slúžiť seniorom, a to nábytok, polohovacie kreslá, televízor, počítač, projektor či zariadenie kuchynky," priblížila samospráva.

Nové denné centrum pre seniorov v Hnúšti bude slúžiť aktivitám tunajšieho klubu dôchodcov, vytvoriť má priestor pre stretávanie seniorov či organizáciu podujatí. Prevádzka centra sa bude hradiť z rozpočtu mesta.