Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Horskí záchranári pomáhali v Západných Tatrách vyčerpanému Poliakovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poliak vystupoval so psom Hlbokou dolinou na Malý Salatín, odkiaľ mal v úmysle pokračovať na Brestovú a následne zostúpiť na parkovisko pod Spálenou.

Zuberec 18. septembra (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v utorok (17. 9.) v Západných Tatrách 45-ročnému poľskému turistovi, ktorý pre vyčerpanie nedokázal dokončiť naplánovanú túru. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Poliak vystupoval so psom Hlbokou dolinou na Malý Salatín, odkiaľ mal v úmysle pokračovať na Brestovú a následne zostúpiť na parkovisko pod Spálenou. Nakoľko už bol značne vyčerpaný, uzimený a pred sebou mal ešte dlhú trasu, netrúfal si v túre za tmy pokračovať a krátko pred zotmením kontaktoval HZS.

"Na pomoc mu odišli záchranári ako zo severnej, tak aj z južnej strany Západných Tatier. Turistu po príchode na miesto zateplili a následne s ním zostúpili Hlbokou a Jaloveckou dolinou. Horskí záchranári zo Zverovky ho potom zviezli na parkovisko k jeho autu, odkiaľ už pokračoval samostatne," priblížila zásah HZS.