Prvý ročník Humenskej hurky vyhrala Mäsovýroba Rebej z Kamenice nad Cirochou.
Autor TASR
Humenné 6. decembra (TASR) - Víťazom prvého ročníka súťaže o najlepšiu jaternicu Humenská hurka je Mäsovýroba Rebej z Kamenice nad Cirochou. Rozhodli o tom návštevníci XXIV. Humenských vianočných trhov, ktorí dnes degustovali a hodnotili gastronomickú špecialitu z produkcie štyroch výrobcov.
"Tajomstvo najlepšej hurky spočíva v tom, že to robíme s láskou," vyjadrila sa pre TASR po vyhlásení výsledkov súťaže konateľka víťaznej spoločnosti Mária Rebej, ktorá má podľa jej slov mäsiarstvo v génoch. Ako dodala, jej otec sa po príchode do Kamenice nad Cirochou v roku 1963 začal venovať mäsiarstvu a aj ona sama k nemu od malička inklinovala.
Samospráva v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) a ďalšími partnermi, chcela súťažou o najlepšiu jaternicu oživiť povesť mesta, v ktorom sa podľa vyjadrení pamätníkov v minulosti vyrábali najlepšie jaternice na Zemplíne. Humenčanov dodnes nazývajú Hurkare.
Súťažiacimi boli okrem víťaza dvaja miestni a jeden rimavskosobotský výrobcovia mäsových výrobkov. Jaternice z ich produkcie podľa slov riaditeľky OOCR HZaHŠ Michaely Zdražilovej degustovalo okolo 500 hodnotiteľov a u verejnosti sa stretli s pozitívnou odozvou. Humenská hurka bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.
"Tajomstvo najlepšej hurky spočíva v tom, že to robíme s láskou," vyjadrila sa pre TASR po vyhlásení výsledkov súťaže konateľka víťaznej spoločnosti Mária Rebej, ktorá má podľa jej slov mäsiarstvo v génoch. Ako dodala, jej otec sa po príchode do Kamenice nad Cirochou v roku 1963 začal venovať mäsiarstvu a aj ona sama k nemu od malička inklinovala.
Samospráva v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) a ďalšími partnermi, chcela súťažou o najlepšiu jaternicu oživiť povesť mesta, v ktorom sa podľa vyjadrení pamätníkov v minulosti vyrábali najlepšie jaternice na Zemplíne. Humenčanov dodnes nazývajú Hurkare.
Súťažiacimi boli okrem víťaza dvaja miestni a jeden rimavskosobotský výrobcovia mäsových výrobkov. Jaternice z ich produkcie podľa slov riaditeľky OOCR HZaHŠ Michaely Zdražilovej degustovalo okolo 500 hodnotiteľov a u verejnosti sa stretli s pozitívnou odozvou. Humenská hurka bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.