Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Hviezdoslavov Kubín oslavuje 70 rokov, vystúpi vyše 300 súťažiacich

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyhlasovateľom, odborným garantom Hviezdoslavoho Kubína je NOC, hlavným organizátorom podujatia Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne.

Dolný Kubín 11. júna (TASR) - Celoštátne kolo postupovej súťaže a prehliadky Hviezdoslavov Kubín bude mať v tomto roku 70. výročie. Počas piatich dní trvania podujatia od 18. do 24. júna sa v Dolnom Kubíne predstaví viac ako 300 súťažiacich. TASR o tom informoval Ľudovít Andrejo z Národného osvetového centra (NOC).

"Vystúpenia detských recitátorov, otvorenie a záver Hviezdoslavovho Kubína budú komponované do recitátorských blokov v réžii Judity Sadílekovej. Moderátorky programov budú Veronika Mészárosová a Vanesa Hagyungová, detské programy bude hudobne sprevádzať Matej Topoľovský. V záverečnom poetickom programe vystúpi Spevácky zbor Úsmev z Prievidze," priblížil Andrejo.

Organizátor sľubuje prekvapenia v sprievodnom programe, ako napríklad besedy s Milou Haugovou a Veronikou Dianiškovou či workshopy. NOC pripravuje aj premiéru filmu Päť tvárí prednesu o piatich pedagogičkách, ktoré pripravujú deti na súťaž Hviezdoslavov Kubín. "Sedemdesiate výročie oslávime aj spomienkovým večerom pod názvom Zvuky mojej citnej lýry. Zaujímavosťou bude aj prenesená a znovupremiérovaná výstava pod názvom Hľadám sa, hľadám..., ktorá bola vytvorená pri príležitosti stého výročia úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava," dodal Andrejo.

Vyhlasovateľom, odborným garantom Hviezdoslavoho Kubína je NOC, hlavným organizátorom podujatia Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. V súvislosti s oslavou 70. výročia Hviezdoslavovho Kubína pripravujú aj publikáciu, ktorá priblíži jeho dejiny. Plánovaný termín vydania je december 2024.