Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Investor zámeru výstavby športového parku čaká na zmenu územného plánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Maroš Černý

Predpokladané náklady na výstavbu prevyšujú 200 miliónov eur.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Galanta 5. októbra (TASR) - Zámer výstavby športového parku v Galante existuje stále len na papieri. Architekt projektu Ján Veselovský TASR uviedol, že investor v súčasnosti čaká na zmenu územného plánu mesta. Hovorkyňa Galanty Mária Kilácskóová priblížila, že k jeho zmene by mohlo prísť v priebehu roka 2025.

Žiadosť o zmenu územného plánu bola podaná v marci tohto roka. Veselovský ozrejmil, že po nesúhlase časti obyvateľov vyškrtol investor zo svojho zámeru výstavbu futbalového štadióna a krytej lyžiarskej haly.

"Zámer spoločnosti stále pretrváva, aktuálne sa čaká na zmenu územného plánu. K tejto by mohlo dôjsť v priebehu roka 2025, čo však neznamená, že investor začne výstavbu v roku 2025," spresnila Kilácskóová.

Súčasťou športového parku by mala byť okrem iného aj futbalová akadémia s viacerými ihriskami, rehabilitačným centrom a ubytovaním. "V plnom rozsahu zostáva plavecká akadémia s bazénmi," dodal Veselovský. Súčasťou športového parku má byť aj viacúčelová hala s bežeckým oválom, tenisové kurty, ubytovanie či kongresové centrum.

"Ak by sa do konca roka schválila zmena územného plánu, vieme ísť rýchlo do projektu pre územné konanie," podotkol s tým, že pre túto fázu je pripravený projekt inžinierskych sietí a prístupu na pozemok.

Investorom zámeru výstavby športového parku v severovýchodnej časti mesta je spoločnosť Sport Park International. Predpokladané náklady na výstavbu prevyšujú 200 miliónov eur.