Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Regióny

Jednorazové testy na drogy využívajú policajti aj v Trenčianskom kraji

Policajná fotka. Foto: Facebook - Polícia SR Trenčíansky kraj

Prostredníctvom nich odhalili v uplynulom období dvoch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom drog.

Nováky/Bánovce nad Bebravou 1. júla (TASR) - Jednorazové testy na drogy využívajú policajti i na území Trenčianskeho kraja. Prostredníctvom nich odhalili v uplynulom období dvoch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom drog. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Policajná hliadka využila testy pri kontrole 34-ročnej vodičky, ktorá viedla auto v Novákoch. Žena jazdila bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom amfetamínu, metamfetamínu a THC," uviedli policajti.

Testy využili aj policajti z Bánoviec nad Bebravou, ktorí pri hliadkovej činnosti spozorovali auto, ktoré jazdilo zo strany na stranu. Vozidlo predpísaným spôsobom zastavili. "Dychová skúška vyšla negatívne, avšak tá na drogy už nie. Štyridsaťtriročný vodič jazdil pod vplyvom metamfetamínu a amfetamínu," priblížili policajti.

Keďže tieto testy sú podľa polície orientačné, oboch vodičov policajti vyzvali, aby sa podrobili lekárskemu vyšetreniu na prítomnosť omamných a psychotropných látok v tele. Vyšetrenie tieto látky u oboch potvrdilo. "Testy budeme využívať aj naďalej, aby sme predchádzali možným drogovým incidentom a zvyšovali vašu bezpečnosť," avizovala polícia.