Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Karlova Ves podala trestné oznámenie týkajúce sa obnovy ZŠ A. Dubčeka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Následkom možných pochybení na strane dodávateľa a uloženej pokuty sú podľa nej aj korekcie zo strany subjektov, ktoré spolufinancovali projekt rekonštrukcie.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Bratislavská Karlova Ves podala trestné oznámenie v súvislosti s nedávno dokončenou hĺbkovou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Alexandra Dubčeka. Dôvodom sú zistenia týkajúce sa možného nezákonného postupu a machinácií pri verejnom obstarávaní na zhotoviteľa. Na základe nich uložil Úrad pre verejné obstarávanie pokutu vo výške viac ako 72.650 eur. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"Karlova Ves požiadala Okresnú prokuratúru Bratislava IV, aby trestnému oznámeniu venovala náležitú pozornosť. Ide o závažný problém, ktorý si vyžaduje dôkladné prešetrenie v záujme ochrany verejných financií a zákonnosti postupov," skonštatovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Následkom možných pochybení na strane dodávateľa a uloženej pokuty sú podľa nej aj korekcie zo strany subjektov, ktoré spolufinancovali projekt rekonštrukcie. Mestská časť podotýka, že to má nepriaznivý dosah na financovanie projektu a celkový rozpočet Karlovej Vsi.