Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Komárno je na zvýšenú hladinu Dunaja pripravené, chránia ho hrádze

Na snímke stav hladiny rieky Dunaj a zatvorená protipovodňová brána v prístavnom bazéne v Komárne 18. septembra 2024. Hladina Dunaja v Komárne v stredu o 11.00 h dosiahla 767 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity. Vodohospodári odhadujú, že Dunaj bude kulminovať v Komárne na úrovni 840 až 845 centimetrov. Foto: FOTO TASR - Milan Drozd

Žiadna trafostanica ani iná elektrická jednotka nie je ohrozená záplavami, zhodnotili aktuálnu situáciu členovia okresnej povodňovej komisie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Komárno 18. septembra (TASR) - Mesto Komárno je pripravené na zvýšenú hladinu vody. Samotné mesto je chránené hrádzami, záplavy očakáva len v záplavových oblastiach. Hasičský a záchranný zbor posiela do niektorých lokalít vrecia, ktoré pomáha dodávať aj mesto. Žiadna trafostanica ani iná elektrická jednotka nie je ohrozená záplavami, zhodnotili aktuálnu situáciu členovia okresnej povodňovej komisie.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Komárne pravidelne monitoruje množstvo pitnej vody v postihnutých oblastiach. Prečerpávacie a čistiace stanice a vodné zdroje sú podľa riaditeľa spoločnosti KOMVaK Patrika Rumana plne pripravené na riešenie situácie. Zásobovanie pitnou vodou nie je ohrozené.

Vodná doprava v Komárne bola zastavená. Mestská polícia naďalej uzatvára tie úseky na brehu Váhu, kde už voda zaplavila cestu. Majiteľom nehnuteľností, podnikateľom aj súkromným osobám v záplavovom území pomáhajú s prípravami a zabezpečujú dočasné parkovanie na nábreží.

Hladina Dunaja v Komárne dosahuje aktuálne 782 centimetrov, čo zodpovedá tretiemu stupňu povodňovej aktivity a naďalej stúpa. Podľa modelovej predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu by mal Dunaj v Komárne kulminovať vo štvrtok (19. 9.) vo večerných hodinách na úrovni 820 centimetrov.