Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

Komenského spoluorganizuje koncert na pomoc rodinám s chorými deťmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Moyzesovej sieni zaznejú hlasy speváckeho trio La Gioia.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Univerzita Komenského (UK) v Bratislave spoluorganizuje benefičný koncert na podporu rodín s ťažko chorými deťmi. Uskutoční sa v nedeľu 13. októbra v Moyzesovej sieni Filozofickej fakulty UK v Bratislave. Celý výťažok z predaja vstupeniek pôjde na výstavbu respitného centra, ktoré plánuje vo Vysokých Tatrách vybudovať Spišská katolícka charita (SpKCH). TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Eva Kopecká.

Rektor UK Marek Števček benefičný koncert podporuje. "Veríme, že tento koncert naštartuje tradíciu benefičných akcií, ktorá nám umožní okrem našej tradičnej misie - vzdelávania a výskumu - aj aktívne pomáhať tam, kde to je potrebné," konštatuje.

V Moyzesovej sieni zaznejú hlasy speváckeho trio La Gioia. "Pop-operné zoskupenie prináša radosť jedinečným spojením operného spevu v štýle belcanto a populárnej hudby," približuje hovorkyňa univerzity. Trio La Gioia vystúpi s unikátnou holografickou projekciou. Hosťom večera bude Bratislavský chlapčenský zbor.

Na Slovensku doposiaľ chýba centrum, kde by si oddýchli rodičia s ťažko chorými deťmi. S nápadom na jeho realizáciu prišla SpKCH. "Náklady na výstavbu predstavujú zatiaľ približne 1,4 milióna eur. Charita v snahe získať prostriedky organizuje sériu benefičných koncertov vo viacerých slovenských mestách," uvádza Kopecká.