Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 26. november 2024Meniny má Kornel
< sekcia Regióny

V kempe Oáza sa začal najväčší gastrofestival na Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Gastrofestival získal zápis v Knihe slovenských rekordov, kde trikrát po sebe dosiahol titul najväčšieho slovenského gastrofestivalu.

Komoča 2. augusta (TASR) - V obci Komoča v okrese Nové Zámky sa začal najväčší gastrofestival na Slovensku. Počas dvoch dní sa na Oáza International Gastrofestivale predstavia kulinárske tímy nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

Vlani sa na súťaži vo varení zúčastnilo 234 tímov z Maďarska, Česka, Nemecka, Rumunska, zo Slovenska i Srbska. "V minulosti sme privítali aj kuchárov z Fínska, Turecka či Indie," informovali organizátori podujatia z občianskeho združenia Oáza Komoča.

Gastrofestival získal zápis v Knihe slovenských rekordov, kde trikrát po sebe dosiahol titul najväčšieho slovenského gastrofestivalu. Jeho súčasťou je súťaž vo varení vo viacerých kategóriách, ale aj zóna Chute regiónov. Jej cieľom je prezentovať rozmanitosť mikroregiónov, ich regionálne gastronomické charakteristiky či lokálne ľudové zvyky a činnosti smerujúce k uchovávaniu ľudových tradícií. Festival ponúkne aj hudobný program, ukážky remesiel, rodinné aktivity či tanečný dom.

Spoločnosť Arriva Nové Zámky zabezpečí počas festivalu špeciálnu kyvadlovú dopravu z Nových Zámkov do kempu Oáza v Komoči. Cieľom je zmierniť dopravné zápchy a ušetriť návštevníkom festivalu čas pri hľadaní parkovacieho miesta.