Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Regióny

KOS v Nitre pripravuje jubilejný 60. ročník súťaže Výtvarné spektrum

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Súťaží sa v kategóriách maľba, kresba a grafika, priestorová tvorba, insitná tvorba, digitálna tvorba a experiment.

Nitra 16. decembra (TASR) - Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre začalo s prípravou jubilejného 60. ročníka postupovej súťaže neprofesionálnych výtvarníkov s názvom Výtvarné spektrum. Jednotlivé aktivity regionálneho kola sa budú konať v priebehu februára.

Ako informoval Zdenka Smrečková z KOS, odporúčaná téma na rok 2023 je autoportrét. Súťaží sa v kategóriách maľba, kresba a grafika, priestorová tvorba, insitná tvorba, digitálna tvorba a experiment. "Posledný termín elektronického prihlásenia a doručenia výtvarných diel do KOS v Nitre je 23. február," uviedla Smrečková.

Celoštátna postupová súťaž neprofesionálnej tvorby Výtvarné spektrum poskytuje amatérskym umelcom priestor na prezentáciu a vzájomnú konfrontáciu výsledkov vlastnej tvorby. "Ako vrcholné podujatie svojho druhu na Slovensku podporuje rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti. Pomocou sprievodných podujatí a odborných seminárov podporuje ďalšie vzdelávanie amatérskych výtvarníkov a metodických pracovníkov," pripomenuli organizátori.