Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Košice a organizácia CIKE vyhlásili výzvu na podporu kultúry

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Zámerom je podpora a rozvoj talentu a kultúrneho dedičstva prostredníctvom podpory projektov jednotlivcov a organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom sektore v Košiciach.

Košice 25. júla (TASR) - Grantovú výzvu zameranú na podporu kultúry a kreatívneho priemyslu vyhlásili v uplynulých dňoch mesto Košice a nezisková organizácia Creative Industry Košice (CIKE). CIKE o tom informuje na svojej webovej stránke.

Zámerom je podpora a rozvoj talentu a kultúrneho dedičstva prostredníctvom podpory projektov jednotlivcov a organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom sektore v Košiciach.

"Grantová výzva je určená výlučne pre projekty, ktoré sa primárne týkajú kultúry a kreatívnych odvetví. Pôsobnosť a realizácia projektov sú striktne viazané na územie mesta Košice," uvádza sa vo výzve. Medzi jej hlavné priority patrí stabilizácia uvedeného sektora, ďalej obsah, výsledky a dosah projektov, podpora porozumenia a tolerancie či udržateľného rozvoja, zvyšovania kvality verejného priestoru, podpora spolupráce s Ukrajinou a posilňovanie práce v partnerstve.

V podprograme na podporu fyzických osôb - podnikateľov a nezriaďovaných organizácií pôsobiacich v kultúrnom a kreatívnom sektore je v prípade jednotlivcov maximálna dotácia 5000 eur a v prípade organizácii 7000 eur. Povinné spolufinancovanie činí 20 percent z dotácie.

V podprograme určenom na podporu podujatí významných svojim rozsahom, dosahom a umeleckou excelenciou nielen pre Košice, ale aj širší región, je možné získať dotáciu od 10.000 do 20.000 eur. Spolufinancovanie predstavuje 50 percent.

Uzávierka podávania žiadostí je 18. augusta. CIKE pripomína, že zároveň je vyhlásený výber odborných hodnotiteľov žiadostí o dotáciu v uvedenej výzve, kde sa možno prihlásiť do 7. augusta. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke CIKE.