Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Regióny

Košické Sídlisko KVP vyhlásilo súťaž na výstavbu Skateparku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Športovisko má tiež poskytnúť priestor pre príležitostné organizovanie malých koncertov alebo letného kina s premietaním filmov.

Košice 26. apríla (TASR) - Košická mestská časť Sídlisko KVP vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na vybudovanie Skateparku. Vzniknúť by mal v lokalite pod mostom na Moskovskej triede, ktorá je dlhodobo nevyužívaná a chátra. Predpokladaná hodnota zákazky predstavuje takmer 413.000 eur bez DPH. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Vzhľadom na absenciu daného typu športoviska ide o Skatepark nadmestského významu. Bude využívaný pre rekreačné trénovanie alebo organizovanie športových súťaží v skateboardingu, bude však príležitostne využívaný aj komunitou, ktorá sa venuje jazdeniu na kolobežke, korčuliach a bicykloch. Časť športoviska je určená pre exteriérové fitness cvičenie," uvádza MČ v súťažných podkladoch.

Športovisko má tiež poskytnúť priestor pre príležitostné organizovanie malých koncertov alebo letného kina s premietaním filmov. "V konečnom dôsledku bude verejný priestor poskytovať možnosti pre stretávanie sa komunity mladých ľudí a dávať im priestor pre aktívne využitie voľného času pomocou športu a cvičenia," dodáva.

Dielo sa má realizovať v troch etapách. Celková riešená plocha územia predstavuje 2220 štvorcových metrov.

Zákazka má byť financovaná z vlastných zdrojov MČ, z prostriedkov získaných prostredníctvom programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita a z ďalších externých zdrojov.