Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Regióny

Košickí policajti preverujú výtržnosti a extrémizmus

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Žiadne informácie o neonacistickej skupine neeviduje ani košická MsP.

Košice 15. októbra (TASR) - Polícia v Mestskom parku ani v iných častiach Košíc doposiaľ nezaevidovala žiadne výtržnosti či podobné protiprávne konania v súvislosti s prejavmi extrémizmu. Pre TASR to uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že medializované informácie operatívne preverujú.

Podľa jej slov Policajný zbor (PZ), ako aj Mestská polícia (MsP) Košice vykonávajú v Mestskom parku a okolí v rámci hliadkovej služby časté obhliadky vytypovaných miest, kde sa najčastejšie zdržiavajú osoby podozrivé z protiprávnej činnosti. "Žiadna informácia o možnom extrémistickom prejave nebola PZ doposiaľ oznámená, neevidujeme ani žiaden podnet občanov. V prípade potvrdenia prejavov extrémizmu bude polícia danú vec vyšetrovať v zmysle platných ustanovení Trestného zákona," uviedla. Zároveň dodala, že doposiaľ sa policajti s takou aktivitou mladých ľudí nestretli ani počas výkonu služby.

Žiadne informácie o neonacistickej skupine neeviduje ani košická MsP.

Na údajnú partiu neonacistov upozornil webový portál Refresher News. Tvrdí, že sa skontaktoval s viacerými obeťami útokov nebezpečnej skupiny mladých mužov v Košiciach, ktorá terorizuje ľudí v Mestskom parku. Údajne ich bijú obuškami a päsťami a obete aj okrádajú.