Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Kraj začal s obnovou cesty medzi Malým Bielom a Novou Dedinkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

S úplnou uzáverou cesty treba počítať od 20. júla do 1. augusta, a to v úseku od železničného priecestia po začiatok obce Nová Dedinka.

Bratislava 18. júla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal tento týždeň s rekonštrukciou úseku cesty III/1062 Malý Biel - Veľký Biel - Nová Dedinka. Práce si vyžiadajú dočasné dopravné obmedzenia, v obmedzenom režime budú fungovať aj niektoré linky verejnej dopravy. Ukončenie prác je odhadované do štyroch mesiacov. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

S úplnou uzáverou cesty treba počítať od 20. júla do 1. augusta, a to v úseku od železničného priecestia po začiatok obce Nová Dedinka. Obchádzková trasa povedie po cestách I/61, I/62, II/503 a III/1065. Avšak od 18. júla do 13. augusta treba zároveň počítať s čiastočnou uzáverou cesty v úseku od kruhovej križovatky po začiatok obce Veľký Biel.

V obmedzenom režime budú fungovať aj niektoré linky verejnej dopravy. Linka 729 nebude premávať cez Veľký Biel, medzi zastávkami Senec, Bratislavská a Nová Dedinka, Športová bude premávať obchádzkovou trasou. Obsluhu Veľkého Bielu zabezpečí odklon vybraných spojov linky 632 v smere do Bratislavy, ktoré budú zachádzať cez túto obec.

Náhradná okružná linka 728 premávajúca po trase Senec, Aut. stanica - Veľký Biel, Malý Biel - Veľký Biel, Pošta - Senec, Aut. stanica bude obsluhovať všetky zastávky na trase. Zastávka Senec, Správa ciest bude obsluhovaná len v smere zo Senca. Zastávky Veľký Biel, Žel. stanica a Nová Dedinka, Jabloňová nebudú počas výluky obsluhované.