Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

Kreatívne centrum v Trnave otvára verejnosti dvere svojich ateliérov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Kultúrny program v átriu odštartuje hudobným divadlom pre deti. Neskôr bude pódium patriť skladateľovi a klaviristovi Tomášovi Köpplovi.

Trnava 12. októbra (TASR) - Kreatívne centrum Trnava (KCT) otvára v sobotu verejnosti ateliéry v zrekonštruovanej budove na trnavskej Hlavnej ulici. Pre návštevníkov sú pripravené kreatívne dielne, prehliadky či kultúrny program. TASR o tom informovala Martina Pontesová z kreatívneho centra.

KCT je podľa riaditeľky Zuzany Bezákovej spojenie ľudí rôznych profesií pôsobiacich v kreatívnom priemysle. "Počas Dňa otvorených ateliérov chceme ľuďom ukázať, aké kreatívne spolupráce tu počas roka vznikli," priblížila.

Kultúrny program v átriu odštartuje hudobným divadlom pre deti. Neskôr bude pódium patriť skladateľovi a klaviristovi Tomášovi Köpplovi. Poobedie budú sprevádzať rozhovory s členmi kreatívneho centra a hosťami. Premietať sa bude aj film režiséra Martina Smatanu Ahoj leto!, kultúrny program zavŕši o 17.00 h koncert Lash & Grey.

V ateliéroch sa bude v sobotu tvoriť rôznymi technikami. Maľovať sa budú akvarelové obrázky, v spolupráci s rezbárom budú môcť deti oživovať svoje kresby zvieratiek na dreve pomocou ohňa a oleja. Pripravené je aj autorské čítanie detskej kuchárky či nácvik suchej techniky kresby na stojanoch. Tkať sa bude na storočných krosnách. Chystajú sa aj dve scénické prehliadky meštianskeho domu. Počas dňa bude prístupná výstava ilustrácií režiséra a animátora Martina Smatanu.