Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Regióny

Poľnohospodárska univerzita organizuje festival Akademická Nitra 2025

Na archívnej snímke SPU v Nitre. Foto: TASR Henrich MIšovič

Ako uviedla hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová, festival býva prehliadkou toho najlepšieho, čo môžu domáce i zahraničné vysokoškolské folklórne súbory ponúknuť.

Nitra 17. júla (TASR) - Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre bude organizátorom 47. ročníka Medzinárodného festivalu akademických folklórnych súborov Akademická Nitra 2025. Štafetu organizátora prevzala už v týchto dňoch od Technickej univerzity vo Zvolene, ktorá v júli pripravila Akademický Zvolen 2024.

Ako uviedla hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová, festival býva prehliadkou toho najlepšieho, čo môžu domáce i zahraničné vysokoškolské folklórne súbory ponúknuť. "Pre nás organizátorov je to pocit veľkej zodpovednosti za to, aby sme toto vrcholové kultúrno-spoločenské podujatie pripravili skutočne na úrovni. Už teraz sa však tešíme, že o rok budeme mať možnosť privítať mladých folkloristov, tanečníkov, spevákov a muzikantov, ktorí sa svojím umením budú uchádzať o jednotlivé ceny festivalu Akademická Nitra 2025," uviedol prorektor pre komunikáciu a prax SPU v Nitre Pavol Findura.

Ako doplnil, milovníci folklóru sa môžu tešiť na špičkové výkony domácich i zahraničných folkloristov počas dvoch súťažných večerov a slávnostného galavečera. "Súčasťou podujatia bude aj tradičný pestrý sprievod folklórnych súborov mestom či ďalšie sprievodné akcie festivalu," dodal Findura.