Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Kúpalisku vo Veľkom Krtíši počasie praje, návštevníkov bolo veľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Na kúpalisku otvorili letnú sezónu 15. júna. Tohtoročné vstupné sa podľa riaditeľa menilo len mierne. Zľavy sú na vstupy po 16.00 h, na kartu mesta a na rodinné vstupy.

Veľký Krtíš 15. augusta (TASR) - Letnej sezóne na kúpalisku Krtko vo Veľkom Krtíši počasie v uplynulých týždňoch i v súčasnosti praje. Keďže je závislé od slnečných dní, návštevnosť je od polovice júla nadpriemerná. TASR o tom informoval riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško.

Dodal, že podmienky v areáli pravidelne kontrolujú hygienici. Aj ich výsledky podľa neho prilákali rekordné počty hlavne nových návštevníkov a rodín s malými deťmi. "Tomu sme prispôsobili aj návštevné hodiny, ktoré sme predĺžili až do 18. augusta do 20.00 h," objasnil.

Na kúpalisku otvorili letnú sezónu 15. júna. Tohtoročné vstupné sa podľa riaditeľa menilo len mierne. Zľavy sú na vstupy po 16.00 h, na kartu mesta a na rodinné vstupy. V areáli sú okrem bazénov aj plážový volejbal, priestor pre stolný tenis i nafukovacie atrakcie pre deti.

Magdaléna Kovácsová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši uviedla, že v okrese nie sú prírodné kúpaliská. V prevádzke je kúpalisko Krtko a termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej. "Vodu kontroluje prevádzkovateľ a RÚVZ vykonáva rozbory vôd z bazénov dvakrát počas sezóny," spomenula.